Vorige tekenfilms

2006-2007 Circus faldini en het valse Slangenmens
Dit is mijn eerste grotere tekenfilm project. Hoewel ik geen artistieke opleiding heb genoten, ik ben een pur sang techneut, heb altijd al wel wat willen doen met filmpjes en met tekenen. Toen mijn oudste zoon Stijn een jaar of vier was, vroeg hij regelmatig voor het slapen gaan of ik een verhaaltje wilde vertellen en of ik daarbij tekeningen wilde maken. In die tijd stond er in onze boekenkast een kinderboek van Reina ten Bruggenkate waarin toevalligerwijs de hoofdpersoon ook een jongetje was met de naam Stijn. Al deze dingen tezamen voedden mijn plan om ook daadwerkelijk een tekenfilm te gaan maken. Ik heb de verhaallijn uit het kinderboek gevolgd bij het maken van de tekenfilm. Eerst heb ik overigens een tijdje moeten zoeken naar de techniek en stijl die ik zou toepassen. Daarbij heb ik ook nog even gestoeid met 3d animatietechnieken maar deze waren te bewerkelijk en belemmerden me om een goed verhaal in een behapbare tijdsspanne neer te zetten. Het verhaal gaat over Stijn die in Circus Faldini woont en samen met zijn vriendinnetje Els een avontuur beleeft. Het figuurtje Stijn is nagetekend van een foto van mijn zoontje, Els is nagetekend van een foto van Els, een vriendinnetje van Stijn. In het verhaal komt ook een jongentje Rens voor, dit figuurtje is nagetekend van een foto van mijn zoontje Rens. Door gebruik te maken van figuurtjes die herkenbaar waren van mijn kinderen sloot mijn project echt aan bij de belevingswereld van mijn kinderen. Ik hield bij het maken van de tekenfilm ook een blog bij en daarin kun je wat meer informatie over dit project vinden waar ik uiteindelijk meer dan een jaar aan heb gewerkt! Click hier voor deze blog.
2008 Droomwevers bijdrage: "H van Hond" - James bond in Roermond
Een paar maanden nadat ik de Circus Faldini tekenfilm op internet had gepubliceerd ontving ik een email via YouTube met de vraag of ik een animatie wilde maken bij een liedje uit het Droomweversproject. Ik mocht kiezen uit een aantal liedjes en koos uiteindelijk voor een liedje dat ging over een hond, James Bond en Roermond. Dit filmpje heb ik in pakweg 2 maanden gemaakt, wederom in mijn vrije tijd. "H van Hond" is vertoond in de bioscoop tijdens het Cinikid filmfestival in Amsterdam en is ook op TV te zien geweest.
2009-2010 Brandweerman Rens redt Pompom
In de loop van 2009 vroeg mijn zoontje Rens of ik voor hem een tekenfilmpje wilde maken. Het heeft een tijdje geduurd voordat ik een goed onderwerp voor zijn filmpje had gevonden. Voor zijn verjaardag kreeg Rens de brandweerkazerne van Lego cadeau. We hebben toen samen een verhaal verzonnen dat zich afspeelde rondom deze brandweerkazerne. Rens en de klasse-knuffel Pompom spelen de hoofdrollen in dit verhaal. Mijn zoontje Stijn en dochtertje Mieke hebben ook een bijdrage geleverd: de tekst "Help Pompom" is gesproken door Mieke terwijl "Rens is een held" ingesproken is door Stijn. Rens en ikzelf hebben uitgebreid het plaatselijke nieuws gehaald met dit filmpje: in een fragment uit de film worden echte beelden van onze woonplaats Delfgauw gebruikt en rijdt de Lego brandweerwagen met Rens door de straten van Delfgauw. Dit is voorpaginanieuws geweest in Telstar, de lokale weekkrant. Er is ook een website van het tekenfilmproject Brandweerman Rens.
2007-2010 De Romein van Stijn
Kort nadat ik de tekenfilm over "Circus Faldini en het valse slangenmens" had afgerond vroeg mijn oudste zoon Stijn of we niet samen een tekenfilm konden maken. Stijn was toen 5 jaar en speelde veel met de Romeinen van Playmobil. Natuurlijk moesten deze Romein de hoofdrol in zijn filmpje gaan spelen. Samen hebben we een verhaal verzonnen. De tekeningen hebben we ook samen gemaakt, ditmaal niet op de computer maar gewoon op papier. Ik heb ze met de scanner in de computer geladen en er vervolgens een film van gemaakt. We zijn uiteindelijk gestopt toen we ongeveer 4 minuten film hadden. De film was echter nog niet helemaal af was. Het filmpje bleef een hele tijd in deze onafgemaakte status "op de plank" liggen. Totdat Stijn op school in groep 5 een project over Romeinen kreeg.... Hij mocht toen allerlei dingen die te maken hadden met Romeinen mee naar school nemen. We hebben toen in een weekend de laatste puntjes op de i gezet en zodoende kon Stijn zijn eigen film in de klas vertonen. Ook Rens vond de film erg mooi en heeft hem ook in de klas laten zien!
-- deze tekenfilm is tijdelijk niet online beschikbaar --