Thursday, December 30, 2010

Mieke's "kasteel"


Er zijn weer een paar tellen aan de animatie toegevoegd. Jullie kunnen nu zien dat de vogel uit de openingsscène zijn eindbestemming nadert. Over de binnenplaats van het kasteel vliegt de vogel naar de torenkamer van prinses Mieke. In de volgende scène zal dus ook prinses Mieke haar opwachting gaan maken.

Het filmpje hieronder toont alle scènes die tot nu toe af zijn:


Voor de opzet van het kasteel heb ik me laten inspireren door de manier waarop het prinsenhof in Delft is opgezet. Het is wederom bewust geen exacte kopie maar wie goed kijkt en het prinsenhof een beetje kent zal wel een bepaalde overeenkomst zien.


Uiteindelijk heb ik toch nog een klein plekje voor de kerk, waarover berichtte in de twee vorige posts, kunnen vinden. In de buurt van het echte prinsenhof in Delft staat de oude kerk. Het model van de kerk uit het filmpje heeft een beetje weg van deze kerk en past daarom ook goed op de plek waar hij nu is terecht gekomen. Zoals verteld in de vorige post komt deze kerk waarschijnlijk in één van de volgende scènes nog terug maar dan op een veel prominentere plaats. Op de foto hieronder zijn in één shot zowel prinsenhof als oude kerk gevangen en toont de "inspiratiebron" van de lay-out die ik in deze laatste scene heb gebruikt.

No comments:

Post a Comment